Wat moet jij weten over het financieren van zorg voor personen met een beperking?

Zoals je ondertussen al wel weet, kan je bij Gezinszorg Villers terecht voor (hulp bij) zorg voor personen met een beperking. Wij helpen je graag bij tal van dagelijkse activiteiten. Denk maar aan persoonlijke verzorging, begeleiding bij uitstappen, huishoudelijke taken, licht huishoudelijk werk, enzovoort. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een thuisbeleving die voor iedereen toegankelijk is. Ook voor personen met een beperking.

Allemaal goed en wel, natuurlijk… maar je vraagt je nu vast af hoe dat kostenplaatje eruit zal zien, nietwaar? Want hoe financier je nu precies de zorg voor personen met een beperking - en is dit alles betaalbaar? Maak je geen zorgen. Adem in, adem uit. En lees deze blog rustig door. Wij geven je alle informatie en begeleiden je, indien gewenst, tijdens het volledige proces.

Wat praktische informatie over het kostenplaatje

Je kan kiezen tussen twee opties betreffende het financieren van de zorg voor personen met een beperking. Oftewel kies je ervoor om een bijdrage te betalen die berekend wordt op basis van jouw inkomen. Hiermee wordt rekening gehouden met het aantal personen ten laste, de graad van invaliditeit én de graad van hulpbehoevendheid.

Natuurlijk is dit niet de enige manier om het volledige kostenplaatje te tackelen. Je kan er tenslotte ook voor kiezen om het PAB-budget te gebruiken. Wat dit inhoudt? Wij lichten graag even toe!

PAB: Persoonlijk Assistentie Budget

Het PAB is een bijkomende budget dat je kan aanvragen bij het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap. Personen met een beperking kunnen dit budget inzetten om (langer) zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Dit budget is voorzien om assistentie te organiseren en te financieren. Met andere woorden: het PAB is perfect bruikbaar om de verzorgenden van Gezinszorg Villers mee te betalen. Per gepresteerd uur rekenen we 30 euro aan, zoals berekend op 01/01/2015.

Hoeveel bedraagt het PAB?

Wel, dit is natuurlijk afhankelijk van situatie tot situatie. Op jaarbasis in 2018 schommelt dit budget tussen de 9.972,15 euro en 46.536,68 euro. De hoogte van het PAB-budget is volledig afhankelijk van de aard en ernst van de beperking in kwestie, leefsituatie, enzovoort. Hoe dan ook zijn er vijf budgetcategorieën, die bovendien nog kunnen variëren door invloed van verzwarende of verzachtende factoren. Ontdek er hier meer over!

Meer weten over zorg voor personen met een beperking en de financiering ervan?

Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je tenslotte met veel warmte en plezier verder, zodat jij binnen de kortste keren kan genieten van de thuiszorgdienst die jij nodig hebt. Toch nog wat vragen over het financiële plaatje? Snappen we. De wetgeving kan bijzonder verwarrend zijn. Gelukkig zijn wij helemaal thuis in de materie en de sector - en staan we je graag bij tijdens het volledige financieringsproces. Met andere woorden… geen reden om ons niet te contacteren. Tot snel!

Klaar om zorg voor personen met een beperking in te schakelen?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Magda zegt...
De zorg voor personen met een beperking van Gezinszorg Villers zorgt voor heel wat meer rust in mijn hoofd. Bedankt voor de hulp, de mooie woorden en het eeuwige geduld!