Hulp! Hoe kies je kraamzorg?

Proficiat! Je bent (eindelijk) zwanger - en je kan niet wachten om jouw snoezige baby voor ‘t eerst te ontmoeten. Maar vooraleer dat kan gebeuren, moet je nog zoveel andere zaken regelen… één van die zaken die je zeker niet over het hoofd mag zien? Het aanvragen van kraamzorg - wat je het beste doet tijdens je zwangerschap.

“Oké, doe ik!”, zeg je enthousiast.

“Maar. Euhm. Welk zorgbedrijf kies ik?”, denk je er twijfelend achterna…

Snappen we! Er is tenslotte geen tekort aan kraamverzorgenden. En hoewel wij overtuigd zijn van onze expertise, weten we dat dit niet voldoende is. Daarom legden we ons oor te luister bij enkelen van onze cliënten - en vroegen we hen hoe zij dat aanpakten. Dit zijn de vier belangrijkste tips om te onthouden!

Vraag even rond: zowel op Google als in je omgeving

Da’s het allereerste, natuurlijk: grondig onderzoek doen. Kruip gezellig achter je computer - en Google alle zorgbedrijven in je omgeving. Zoek recensies op, bekijk de website en leer alles over hun manier van werken.

Maar… blijf wel kritisch. Zorg daarom voor minstens evenveel informatie die je via-via vergaarde: mama’s in je omgeving die jou voorgingen in deze zoektocht naar dé perfecte kraamverzorgende. Zij zijn altijd eerlijk over hun ervaringen - en kunnen je dikwijls in de juiste richting sturen. #durftevragen!

Verzorger en baby in keuken

Vergelijk prijzen

Het ene zorgbedrijf is het andere niet, waardoor ook de prijzen nogal eens durven verschillen. En ondanks dat jij uiteraard slechts de allerbeste zorg voor jouw kleintje wil, kan het voorvallen dat je financieel toch moet opletten. Ga daarom op zoek naar kraamzorg waarvan de bijdrage eerlijk wordt berekend (zoals bij Gezinszorg Villers, bijvoorbeeld, om maar snel een voorbeeld te geven, hé: bij ons is de maximale bijdrage negen euro).

Wij berekenen jouw bijdrage op basis van je maandelijkse netto inkomen - waarbij we rekening houden met het aantal personen ten laste. We verrekenen de facturen maandelijks, je krijgt deze per post en betaalt deze binnen 30 dagen. Eenvoudig!

Ohja, vergeet je ook niet langs te gaan bij je mutualiteit en hospitalisatieverzekering? Zij voorzien regelmatig een (gedeeltelijke) terugbetaling. Handig om weten, niwaar?

Hoe belangrijk is flexibiliteit?

Dat moet je ook weten! Wij vertellen je graag dat wij behoorlijk flexibel zijn in onze uren, maar niet ieder zorgbedrijf biedt deze extra hulp aan (en da’s oké, hé, maar het is wel handig om weten).

Onze kraamverzorgenden kunnen starten 24 uur na jouw thuiskomst uit het ziekenhuis of na een thuisbevalling. Je kan op ons rekenen vanaf 3 maanden voor de geboorte tot 12 weken na je bevalling (en uiteraard langer, naargelang de noodzaak).

Wij werken in blokken van 2, 3 of 4 uur, afhankelijk van jouw persoonlijke noden en wensen. Onze verzorgenden werken standaard tussen 08.30u en 17u, maar indien nodig komen wij tussen 07u en 08.30u of tussen 17u en 20u langs. Ook in het weekend en op feestdagen staan onze verzorgenden voor je klaar, tussen 8u en 13u.

Vraag een gesprek aan om hen te leren kennen

Da’s misschien wel hetgeen waar iedereen het meest achter staat. Het enige wat je écht kan overtuigen om voor de ene partij over de andere te kiezen? Da’s buikgevoel - en een gevoel van connectie. Je wil je kleine wonder niet zomaar aan iedereen toevertrouwen - dus het is niet meer dan normaal dat je je kraamverzorgende eerst een keertje wil ontmoeten.

Wij geloven in zo’n persoonlijk gesprek om te helpen oriënteren. Aarzel daarom niet om ons eens te contacteren - dan komen we graag eens langs op huisbezoek. Tot snel?


Melissa zegt...
De kraamzorg van Gezinszorg Villers was een geschenk uit de hemel. Niet alleen mijn baby werd verzorgd, maar ook ik werd in de watten gelegd!

Meer weten over onze kraamzorg?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Tara zegt...
De kraamzorg van Gezinszorg Villers is echt schitterend. Zonder hen was het niet zo zo relaxed geweest!