Kraamhulp: hoe lang heb je het nodig?

Aanstaande en kersverse moeders kunnen van 2 maanden voor tot 3 maanden na de bevalling een beroep doen op de kraamverzorgers van Gezinszorg Villers. Dit kan verlengd worden in sommige gevallen. Gemiddeld duurt onze hulpverlening bij de kersverse moeders 8 weken. Maar hoe lang heb jij kraamhulp nodig?

Wanneer je kraamhulp aanvraagt, is het moeilijk te voorspellen hoe lang je het nodig gaat hebben. Dat weten we. Daarom houden we er een flexibele planning op na zodat we wat langer bij jou kunnen blijven indien nodig.

Kraamhulp na eerste bevalling

Hoe lang je kraamhulp nodig hebt, is voor iedereen anders. Gaat het om een eerste baby’tje? Dan is het wellicht nog wat zoeken en heb je veel vragen. Tot voor de bevalling waren navelverzorging, zoogcompressen en draagdoeken je wereldvreemd en plots heb je er dagelijks mee te maken. Logisch dat je wat ondersteuning kunt gebruiken. Onze kraamverzorgers geven je tips zodat je vertrouwen wint, en helpen bij dagelijkse taken zodat je voldoende rust vindt.

Tweede keer mama

Wie voor de tweede keer mama wordt, weet hoe het de eerste weken in z’n werk gaan, maar kan misschien toch ook wat kraamhulp gebruiken om te wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Er zijn immers twee kinderen die om aandacht vragen en dat kan soms wat veel zijn. Laat staan dat er ook nog een huishouden te runnen valt. Onze kraamverzorger blijft totdat jij en je gezin jullie nieuwe routine gevonden hebben.

De ene mama zal meer dan een maand kraamhulp kunnen gebruiken terwijl de andere na twee weken weer alles op de rails heeft. Je gevoel bepaalt en daar stemmen de verzorgers van Gezinszorg Villers hun zorgen en planning op af.

Bepalend voor hoe lang je kraamhulp nodig hebt

  • Vlotte of moeilijke bevalling?
  • Hoeveel kinderen heb je? Bevallen van een meerling?
  • Heb je wel of geen familie in de buurt die even kan helpen?
  • Heeft je baby extra/speciale verzorging nodig?
  • Is je partner voldoende aanwezig om een handje toe te steken?

Ga je binnenkort bevallen en wil je meer weten over de kraamhulp van Gezinszorg Villers? Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Neem contact op

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Ria zegt...
Ik werd na mijn voetoperatie zeer goed in de watten gelegd door de dames van Villers. Een pluim voor jullie geduld en jullie kookkunst!