Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Ontdek onze opleiding!

Zoals je misschien al wel weet, zijn wij bij Gezinszorg Villers jaarrond op zoek naar nieuwe collega’s. Jong, oud, ervaren of nog wat groen: bij ons is iedereen welkom. Tenminste, wanneer je een grote passie voor zorg hebt - en staat te trappelen om deze passie te transformeren tot je dagdagelijkse job.

Maar wat nu, als je dus effectief geen ervaring hebt in de sector? Da’s heel eenvoudig: je volgt onze interne opleiding verzorgende/zorgkundige! De volgende opleiding start op maandag 19 april '21 in ons opleidingscentrum in Ekeren. Via deze blog vertellen we je wat meer over de opleiding, zodat jij je vandaag nog kan opgeven!

Wie willen we in onze klas - en later in ons team?

Als we zouden kunnen kiezen: iedereen die een passie voor zorg heeft én met voldoende empathie met onze cliënten kan omgaan. Da’s alvast het belangrijkste voor ons. Maar er zijn ook nog een aantal praktische voorwaarden om aan te voldoen, moest je bij ons aan de slag willen gaan. Wij sommen ze hier even op - maar als je hier nog vragen over hebt, laat het dan gerust weten!

- Je bent minstens 18 jaar of je wordt 18 jaar in de loop van het opleidingsjaar
- Je bent medisch geschikt voor de zorgsector
- Je beheerst een basis van het Nederlands, zowel schriftelijk en mondeling (niveau 2.4)
- Je bent voltijds werkzoekend bij de start van de opleiding
- Je bent aanwezig op een infomoment
- Je bent geslaagd voor de selectieproef van VDAB

Voor de rest is het voor ons niet belangrijk dat je al een ander diploma of specifieke voorkennis hebt. Wij leren je tijdens dit fantastische jaar tenslotte alles wat je weten moet!

Wat kan je praktisch verwachten van één jaar opleiding bij Villers?

Wel, kort samengevat: een voltijdse dagopleiding die één jaar duurt. Net zoals op school, krijg je elke dag les van 8u45 tot 16u15 - en heb je geen les op woensdagnamiddag. Je kan je alvast voorbereiden op heel wat interessante theorie, maar ook op praktijkgerichte lessen die gebaseerd zijn op onze expertise vanuit het werkveld. Na je theorie voorzien we ook een aantal stages, waarover later meer. Rond je je opleiding succesvol af? Dan krijg je een bekwaamheidsattest als zorgkundige en een attest als verzorgende. En, ohja… een héél grote kans op tewerkstelling.

Opleiding-verzorgende-1

Welke theorie krijg je - en hoe werken de stages?

Tijdens de theorielessen leren we je alles bij over de nodige begrippen om te kennen en technieken om onder de knie te krijgen. Een tipje van de ijsberg? Graag! We zullen het onder andere hebben over verzorging, psychologie, communicatie, woon- en leefklimaat, plichtenleer, welzijnszorg en recht.

In de tweede helft van het academiejaar, focussen we ons op de praktijk. Alles wat je de maanden ervoor leerde, zal je nu actief inzetten tijdens een stage thuiszorg (325 uur) en een stage instelling (275 uur). En maak je geen zorgen; vooraleer we je een plek toewijzen, zullen we altijd rekening houden met jouw woonplaats en (eventuele beperkingen tot) vervoersmogelijkheden.

Verzorgster en vrouw breien

Hoe ziet het financiële plaatje eruit?


Als we heel eerlijk zijn? Best. Goed. Onze opleiding wordt tenslotte erkend én gesubsidieerd door het Ministerie van Vlaamse Gemeenschap en door de VDAB. Bovendien krijgen we ook financiële ondersteuning van het Europees Sociaal Fonds.

Wat dat voor jou betekent? Simpel: dat de opleiding gratis is. VDAB betaalt bepaalde premies, zoals een stimulanspremie of een premie voor kinderopvang, uit - iets wat jouw VDAB consulent samen met jou zal bekijken. Hierdoor behoud je ook je werkloosheidsvergoeding. Handig!

Verzorgster staat met baby aan raam

Meer weten over onze opleiding? Contacteer ons!

Heb je toch nog enkele vragen? Geen probleem: contacteer ons gerust en dan beantwoorden wij ze met veel plezier. Tot snel?

Meer weten over onze opleiding?

Wij helpen graag!