Wanneer heb ik recht op thuiszorg bij Gezinszorg Villers?

Kort samengevat: wanneer jij daar nood aan hebt. Zo eenvoudig is dat. Iedereen heeft recht op goeie zorg - en iedereen heeft weleens het gevoel het niet meer alleen te kunnen. En daar is niets mis mee. We leven in een maatschappij die snel, sneller, snelst gaat, waardoor het niet abnormaal is om hulp te vragen. Integendeel: hulp vragen is een teken dat je weet waaraan jij nood hebt, wat de eerste stap is om erna weer sterker in je schoenen te staan.

Dat geldt voor kraamzorg en poetshulp, maar ook als mantelzorger of wanneer je simpelweg het gevoel hebt je huishouden niet meer bij te kunnen houden. Daar gaan we vandaag wat dieper op in: wat is thuiszorg, wat wij gezinszorg noemen, en hoe kan jij er beroep op doen?

En heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of bezorgdheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij luisteren naar jouw verhaal - en zorgen vervolgens voor zorg op maat, zodat jij op adem kan komen. Want dat verdien je.

Wat houdt onze gezinszorg in?

Overkoepelend kan je gezinszorg omschrijven als hulp voor personen met diverse zorgbehoeften. De redenen om beroep te doen op onze gezinszorg, die kunnen dus heel breed zijn. Het belangrijkste om te weten: iedereen die zorg nodig heeft, kan beroep doen op onze gezinshulp, ongeacht leeftijd, werkstatus of gezinssituatie.

Maar wat kan jij nu concreet verwachten? Wel, wij bieden zowel lichaamszorg, mentale zorg als huishoudhulp. Eén van de drie of alledrie? Allemaal goed: zolang jij maar krijgt waar je nood aan hebt.

Lichaamszorg

Onder lichaamszorg vallen alle taken die jij (tijdelijk) niet meer kan opnemen in de zorg voor jezelf of een familielid. Denk aan hulp bij het omkleden, eten, wassen, naar het toilet gaan, enzovoort. Ook voor meer specifieke taken kan je bij ons terecht, maar vraag hier zeker verdere informatie over.

Wij mogen bijvoorbeeld geen medicatie toedienen, maar mogen we je er wel aan herinneren en bijstaan in het innemen. We begeleiden jou naar eventuele doktersconsultaties en zorgen ervoor dat de gezondheid van jouw lichaam, of dat van jouw familielid, beschermd wordt en blijft.

Mentale zorg

Naast de eerdere praktische lichaamszorg, kan je ook op ons rekenen tijdens de moeilijke momenten. Zo kunnen we je bijstaan in de opvoeding van je kinderen, wanneer jij daar de energie niet voor hebt. We helpen jou hen klaar te maken en te wassen, brengen hen naar school, helpen bij het huiswerk en voorzien begeleiding bij leuke activiteiten.

We kunnen je ook bijstaan bij zaken zoals administratie en budgetbeheer, revalidatie, enzovoort. Kort samengevat nemen we de praktische zaken van jouw leven even over, zodat jij je op jezelf kan focussen.

Huishoudhulp

Je kan pas gelukkig zijn wanneer je in een verwelkomende en propere omgeving zit. Daarom nemen wij naast verzorgende en ondersteunende taken ook een aantal huishoudelijke taken op (max. 50% van de tijd). We helpen je met de organisatie van je huishouden, zorgen voor een schone en hygiënische omgeving, helpen je koken, doen boodschappen en zorgen ervoor dat jij altijd propere kleren hebt om aan te doen.

Wij geloven erin dat een opgeruimd en proper huis wonderen doet voor het gemoed - en nemen dit graag voor jou op.

   Lies zegt...
   “Dankzij Monique valt de zorg voor Werner, mijn autistische zoon, niet meer alleen op de schouders van mijn man en mezelf. Een grote hulp. De kosten werden door de maatschappelijk werker berekend op basis van ons netto maandelijks inkomen en het aantal personen ten laste.”

   Hoeveel kost gezinszorg?

   Dat is voor iedereen anders - en dat is goed nieuws! Jouw bijdrage wordt berekend op basis van jouw huidige netto inkomen en het aantal personen dat je ten laste hebt. Zo zorgen we ervoor dat iedereen, ongeacht de financiële situatie, beroep kan doen op de nodige hulp.

   Jij zal dus nooit meer moeten betalen dan haalbaar. Kom gerust eens langs bij Gezinszorg Villers - en dan berekenen we samen hoeveel jouw persoonlijke bijdrage zal zijn.

   Wat als ik onverwachts dringende thuiszorg nodig heb?

   Dat kan altijd gebeuren, natuurlijk. Misschien valt je mantelzorger weg, had je een ongeval of moest je een spoedoperatie ondergaan. Over het algemeen werken we bij Gezinszorg Villers met (korte) wachtlijsten, maar staat ons acuut zorgteam voor dit soort zaken klaar.

   Dit team werd speciaal opgeleid voor dit soort situaties en is dus onmiddellijk beschikbaar om jou bij te staan. Wees zeker niet beschroomd om ons te vertellen dat je acute zorg nodig hebt, dan weten wij ook meteen hoe snel we moeten schakelen - en zorgen we samen voor de juiste zorg, op het juiste moment.

   Sigridspinnox 14

   Klaar om gezinszorg aan te vragen?

   Ons team verzorgenden staat alvast paraat om jou zeer binnenkort te komen helpen. Het enige wat jij moet doen? Da’s contact met ons opnemen.

   Meer weten over gezinszorg?

   Wij helpen graag!