De eerste vaccinaties binnen Gezinszorg Villers zijn een feit!

Klopt: wij hebben vandaag eindelijk nog eens goed nieuws om de wereld in te sturen. En dat mag wel, tussen al die sombere voorspellingen en nieuwsberichten door, niet? Absoluut.

Daarom vertellen wij vandaag met veel enthousiasme het verhaal over de eerste vaccinaties binnen het team van Gezinszorg Villers: enkele van onze verzorgenden in het wijkhuis van Stabroek mochten zich onder de gelukkigen rekenen!

Sarah Du Bois, Gezinszorg Villers zegt...
Het nieuws kwam vrij onverwachts: we kregen plots morgen ‘al’ onze vaccinatie! Ik was wat zenuwachtig omdat ik niet goed wist wat ik moest verwachten en hoe ik zou reageren. En dat viel allemaal goed mee: na twee dagen een pijnlijke arm is alles weer tiptop in orde. Bedankt!!

Vaccinaties in het wijkhuis van Stabroek


Het wijkhuis van Stabroek is gelegen in een woonzorgcentrum met serviceflats - en enkelen van onze verzorgenden bieden daar thuiszorg. Naast de reguliere thuiszorg bieden onze verzorgenden van het Stabroekse team ook zorg aan bij Rotonde, een vzw die woonondersteuning, dag- en individuele ondersteuning biedt voor personen met een beperking op verschillende locaties in Brasschaat, Kapellen, Stabroek, Antwerpen en Schoten.

Stefanie Van Eetvelde, Gezinszorg Villers zegt...
De dag voor de vaccinaties kreeg ik telefoon met de mededeling dat er vaccinaties over waren - en of ik me morgen, onverwachts dus, wilde laten vaccineren. Ik zei volmondig “ja”! De dag erna om 9u30 was het zo ver. Op het moment van inspuiting voelde ik me wat misselijk, maar dat verdween snel en ik ging al snel terug aan het werk. Verder had ik enkele dagen een blauwe plek, maar ook die verdween. 12 februari krijgen we de tweede vaccinatie. En ik ben héél blij dat we deze kans gekregen hebben!!

Een onverwachte kans die we met beide handen aangrepen…

Hoe die vaccinaties bij ons terecht kwamen? Gelukkig geen voorkeursbehandeling of vriendjespolitiek - maar wél een beetje toeval en heel veel geluk! We kregen tenslotte onverwachts een mooie kans aangereikt door het WZC... en die hebben we zo goed mogelijk geprobeerd te benutten.

Vorige week kregen we ‘s avonds laat de melding dat het WZC Aalmoezenier Cuypers (waarin het wijkhuis van Stabroek is gevestigd) nog 12 vaccinaties over had. Omdat we een goede samenwerking hebben met hen én we hen tijdens de eerste Corona-golf uit de nood hebben geholpen door daar extra te gaan helpen, boden ze ons de overige 12 vaccinaties aan. Na kort overleg hebben we deze kans met beide handen aangenomen!

Vanuit het WZC
moesten we eerst de vier verzorgenden bevragen die in de serviceflats werkten: zij kregen voorrang. Zo gezegd, zo gedaan: de eerste vier vaccinaties kregen een bestemming - en dan waren er nog acht over...

We vroegen toestemming aan het WZC om ook de verzorgenden die werkzaam zijn in Rotonde te vaccineren, en die kregen we: zij lopen tenslotte het meeste risico én zijn al twee keer in quarantaine gemoeten. Ook deze verzorgenden knikten hartgrondig “ja” en zetten zich op de lijst.

Na deze lijst, hadden we nog één vaccin over. We besloten samen om dit aan een verzorgende in het team te geven, die herstellende is van een ziekte. We zijn enorm dankbaar voor deze kans, want alle stapjes helpen om het risico op het verspreiden van dit vreselijke virus te beperken.

- Natalie Huijgen, Gezinszorg Villers zegt...
Ik kreeg onverwachts een telefoontje dat ik mijn vaccin morgen al kon krijgen. Een aangename verrassing! Alles liep vlot en was goed georganiseerd - en het enige wat ik eraan overhield, was een blauwe plek. Nu nog even wachten op de tweede en dan zijn we toch al een beetje geruster!
(maar we blijven toch nog voorzichtig)

De opvolgvaccins komen eraan

Binnen drie weken krijgt elke gevaccineerde verzorgende uiteraard ook het opvolgvaccin. Wat dus betekent: binnen drie weken zijn 12 van onze 20 verzorgenden uit het team van Stabroek volledig gevaccineerd - en dus ook élke verzorgende die in Rotonde werkt! Onze verzorgenden zijn ontzettend blij dat ze deze onverwachte kans kregen - en werken vol goede moed en met vernieuwde energie verder!

Wil je graag meer weten over onze werking in corona-tijden?

Wij helpen graag!