Welke activiteiten kun je doen met mensen met een beperking?

De verzorgenden van Gezinszorg Villers steken mensen met een beperking graag een handje toe bij verzorgende en ondersteunend taken. Maar daar houdt het niet bij op: we doen ook graag activiteiten met personen met een beperking. Ontdek onze favorieten.

Zoals het de zorg door Gezinszorg Villers betaamt, werken wij steeds op maat. Onze dagbesteding met mensen met een beperking is afhankelijk van de beperking en van wat de zorgvrager zelf graag doet, en wat de mogelijkheden in de buurt zijn. Desondanks zijn er 4 activiteiten die steeds op veel enthousiasme mogen rekenen.

1. Gezelschapsspellen spelen

Spelen is leren! Niets ontspannender dan een oldschool gezelschapsspel. Zeker bij kinderen is dit een populaire dagbesteding. Bovendien leer je van spelletjes heel wat bij: leren omgaan met verlies, samenspelen of strategieën ontwikkelen. Onze favorieten? Klassiekers zoals rummikub, ganzenbord of kaarten mogen bij onze spelletjesnamiddag zeker niet ontbreken!

2. Samen koken

Het leuke aan samen koken, is dat we op die manier nieuwe dingen leren proeven en ruiken. We bakken hartige pannenkoeken, poffertjes met chocoladesaus of maken een heerlijke broodpudding. Een smulfestijn voor iedereen.

3. Naar muziek luisteren

Subliem in zijn eenvoud: dit is de meest simpele activiteit - omdat we er weinig voor nodig hebben en weinig inspanningen voor moeten doen - maar wel met een enorme voldoening. Bewust naar klanken luisteren, is bijzonder ontspannend. Muziek neemt je even mee naar een andere wereld en geeft een blij gevoel.

4. Wandelen

Tijdens een wandeling halen we een frisse neus op en is er vaak even een rustig moment om gewoon wat te kletsen. Daarnaast proberen we tijdens iedere wandeling zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen: diertjes spotten, planten voelen, luisteren naar de geluiden van de natuur, bloemen ruiken of besjes proeven.

Is dit iets voor jou? Ontdek wat de verzorgers van Gezinszorg Villers voor jou kunnen betekenen.

Meer over zorg

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Ria zegt...

Ik werd na mijn voetoperatie zeer goed in de watten gelegd door de dames van Villers. Een pluim voor jullie geduld en jullie kookkunst!