Baby’s en warme dagen: waar moet je op letten?

Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen soms hoog oplopen. Je zorgt dan best extra goed voor baby én jezelf. Hier geven we enkele praktische tips die je kunnen helpen de warme zomerdagen goed en veilig door te komen.

Drinken. Drinken. Drinken.

Dat kunnen we niet genoeg benadrukken. Hou er rekening mee dat baby’s wat ontregeld kunnen zijn in hun voedingsritme. Bij borstvoeding geef je op vraag van de baby! De samenstelling van de melk past zichzelf aan bij dorstige baby’s. Handig toch! Vergeet ook zeker niet als mama meer te drinken.

Blijf uit de zon

Bij warme dagen blijf je best binnen. Ga je toch naar buiten met je baby, leg hem dan zeker niet in de zon! En bescherm hem met een zonnehoedje of parasol. Wil je graag een wandeling maken? Doe dit dan niet tijdens de warmste moment van de dag (tussen 11.00 en 15.00 uur), maar ofwel ervoor of erna.

Geen ventilator naar je baby richten

Hoewel de verleiding groot is om dit te doen, doe het zeker niet. Je mag je ventilator gebruiken, maar dan in een andere richting of ver genoeg van je baby.

Kleed je baby licht aan

Het gemakkelijkste en beste is om je baby gewoon in een rompertje met korte mouwen (of mouwloos) te kleden.

Let op bij het gebruik van een draagdoek

Ook hier is het belangrijk je baby zeker niet te warm aan te kleden. En nog een tip: draag zelf ook een lichte t-shirt, bij voorkeur uit katoen. Dat is een natuurlijke en aangename stof voor baby’s.

En als laatste: laat je verwennen door de kraamverzorgende!

Misschien kan ze wel een fris fruitslaatje maken of je een heerlijk waterijsje geven. Denk ook welke taken je aan de kraamverzorgende wilt geven, want op heel warme dagen is veel strijkwerk niet aangenaam uiteraard. Als we allemaal voor elkaar zorgen, komt het zeker goed.

Lees hier meer informatie over kraamzorg en wat wij voor jou kunnen betekenen

Meer info