Antoine, trouwste fan van onze ouderenzorg, doet zijn verhaal

Antoine, een hartelijke man van 87, was vroeger machinemonteur bij Coca-Cola in Wilrijk. Nu geniet hij van zijn oude dag in een serviceflat in Brasschaat. Al 7 jaar lang is Antoine dolgelukkig met de helpende hand die hij van Gezinszorg Villers krijgt. Zijn enthousiasme maakte ons benieuwd en we wilden dolgraag zijn verhaal horen... En Antoine? Die ontving ons met open armen!

Goedemiddag Antoine. Wat woon je mooi, met al die puzzels aan de muur!

Dankjewel! Puzzelen is een grote hobby van mij. Ik kan me er uren mee bezighouden! Ooit heb ik er eens één gemaakt van 28.000. Maar da past hier niet binnen. (lacht)

Soms puzzel ik ook samen met Jelka (verzorgende bij Gezinszorg Villers). Als we niet puzzelen, dan gaan we samen naar de winkel, spelen we rummikub of genieten we samen van haar eten. Maar ze werkt ook hard, natuurlijk. Ge ziet het: ‘t is hier proper hé! Daar mag ze fier op zijn.

Spic en span! Hoe ben je in contact gekomen met Gezinszorg Villers?

Enkele buren in dit gebouw krijgen ook hulp van jullie. Zij waren zo lovend dat ik het wel moest proberen! (lacht) En ja wat kan ik zeggen, ze hadden gelijk hé. Ons Jelka komt ondertussen al 4 jaar! Ik heb geen familie meer, maar voor mij is zij mijn kleindochter.

Twee keer per week komt er iemand helpen: één keer komt ons Jelka en de andere keer komt er iemand anders. Voor mij is dat allemaal goed hé, iedereen is welkom! Zelfs mijne verjaardag vieren we samen. Dan zijn we met z’n drieën naar Planckendael en de Coca-Cola fabriek geweest!

Antoine doet uitstap met verzorgende

Met twee vrouwen op schok, gelukzak! ;-)

Ja, ik heb zeker vrouwen genoeg! Mijn vrouwtje zelf is zes jaar geleden overleden. Zij had de erfelijke ziekte van Huntington. Eerst zorgde ik zelf voor haar, maar dat werd wat te zwaar. Nu ben ik blij dat ik zelf hulp krijg bij het huishouden en verzorging. Ze doen echt alles!

“Ben met mijn gat in de boter gevallen en heb een fantastische oude dag. Allemaal dankzij de mensen van Gezinszorg Villers!"

Bedankt voor dit hartverwarmende gesprek, Antoine!

Verzorgende speelt Rummikub met cliënt

Meer weten over ouderenzorg?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk al onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Fientje zegt...

“Ik heb niks te zeggen. En daarmee bedoel ik: ze weten perfect wat ik nodig heb en hoe ik dat het liefst heb. Dus, ja. Neen. Ik moet eigenlijk niets meer zeggen.”