Cliënt én collega aan het woord: over huishoudhulp van Gezinszorg Villers

Bij Gezinszorg Villers kan je terecht voor heel wat soorten zorg. Afhankelijk van jouw noden, gaan wij op zoek naar dé perfecte oplossing. En om ervoor te zorgen dat we deze belofte kunnen blijven waarmaken, is het belangrijk om regelmatig in dialoog te gaan. Met de cliënt, natuurlijk, maar ook met de collega’s zelf. Want enkel wanneer we beide partijen kennen én begrijpen, kunnen we voor de perfecte service zorgen - zowel naar cliënt als werknemer toe.

Vandaag spraken we met cliënt Nancy en huishoudhulp Sara, hun ervaringen met Villers én met elkaar. Hier gaan we!

Hey, Nancy en Sara. Vertel eens: hoe zijn jullie bij Gezinszorg Villers beland?

Nancy: “Wel, wij zijn oorspronkelijk tot bij Villers geraakt tijdens een zoektocht naar kraamhulp. Op verschillende gebieden leken ze ons de beste partij en daar hebben we geen spijt van gehad! Door gezondheidsproblemen moesten we meer beroep dan verwacht doen op onze kraamzorg - en kozen we ervoor om deze langer in dienst te houden."

"Onze verantwoordelijke, Sofie, raadde ons uiteindelijk aan om ons aan te melden voor gezinshulp. Van daaruit zijn we dan weer verder gevloeid naar waar we nu zitten: huishoudhulp via dienstencheques. En daar zitten we vandaag goed!”

Sara:
“Bij mij was het mijn zus die mij introduceerde bij Villers: zij werkte er al langer als zorgkundige en had alleen maar goeds te vertellen. Bovendien is mijn familie ook cliënt bij Villers - en zij wisten me te vertellen dat de huishoudhulp daar nooit teleurstelt. Dus besloot ik om ook deel uit te gaan maken van dat team!” (lacht)

Nancy zegt...
"Ook wanneer onze hulpvraag meermaals veranderde, werd er goed geluisterd en erop ingespeeld in de mate van het mogelijke."

Wat zijn jullie ervaringen met de interne werking bij Gezinszorg Villers?

Nancy: “Wij zijn ontzettend tevreden. Wij zijn met zoveel zorg behandeld geweest, ongelooflijk! Ook wanneer onze hulpvraag veranderde (en dan nogmaals veranderde), werd er goed geluisterd en erop ingespeeld in de mate van het mogelijke. Zo moesten we in eerste instantie wachten op gezinshulp, tot er een plekje voor ons was. Geen probleem voor Villers: zij besloten om de kraamhulp tot dan te laten doorlopen, zodat we geen moment zonder de nodige hulp zaten.”

Sara:
“Als nieuwe collega bij Villers heb je niets om je zorgen over te maken: je krijgt de nodige begeleiding van een aan jou toegewezen verantwoordelijke, zodat je nooit verloren loopt. Daarnaast wordt er veel rekening gehouden met je persoonlijke situatie. Zelf heb ik een spierziekte, waardoor ik niet fulltime kan werken. Ik mocht van Villers zelf kiezen wanneer ik halve en hele dagen werk. Zo bouwen we, in samenspraak, mijn werktempo op. Ik werk nu deeltijds, maar we werken samen naar een 4/5e werkweek die voor beide partijen goed aanvoelt.”

Poetshulp kuist badkamer

Wat zijn jullie ervaringen met elkaar?

Nancy: “Die zijn super! Sara en ik hebben een warme, professionele relatie. Het contact verloopt altijd super aangenaam - en er is altijd plek voor een babbeltje. Ik probeer ervoor te zorgen dat de kindjes en ik uit huis (of op zijn minst op een andere verdieping) zijn wanneer ze langskomt. Zo zit ik niet de hele tijd op haar vingers te zien - want dat is ook écht niet nodig!”

Sara:
(knikt) “Klopt, dat kan ik alleen maar beamen. De vibe tussen ons zit supergoed - ook op persoonlijk gebied hebben we een fijne klik. Het is zeker één van mijn favoriete klanten om te gaan werken!”

Screenshot 2019 06 07 at 15 10 55

Nancy, wat is het effect van een huishoudhulp in huis?

“Wel, omwille van mijn rugproblemen is het voor mij praktisch en fysiek niet meer haalbaar om het allemaal zelf te doen. Sara haalt voor mij een grote last van mijn schouders op dat gebied. Daarnaast vinden we dankzij haar hulp opnieuw meer tijd voor onszelf en de kinderen, wat onbetaalbaar is.”

“Voor Sara en Villers hebben we al ettelijke poetshulpen versleten, omdat het écht niet zo evident is om de perfect match te vinden. We zouden Sara dus niet meer kunnen missen: we zijn dolgelukkig met de fijne samenwerking - en het werk dat ze vlekkeloos uitvoert.” (lacht)

Sara, wat is jouw favoriete deel van de job?

“Ik vind het eigenlijk super leuk om te poetsen en te strijken voor mezelf, daarom koos ik ervoor om het ook professioneel te gaan doen. En weet je wat? Voor anderen is het nog leuker, omdat je die dankbaarheid écht ervaart. Ik haal er ontzettend veel voldoening uit wanneer ik zie dat mijn adresjes spic en span zijn wanneer ik buiten wandel.”

Poetshulp dekt bed

En om af te sluiten, Nancy, heb jij nog iets om mee te geven aan onze collega’s bij Gezinszorg Villers?

“Ja, graag! Ik wil nog even laten weten dat wij echt, meteen vanaf het begin, altijd het gevoel hebben gehad dat ze er bij Villers echt alles aan doen om je verder te helpen. Je voelt echt dat ze elke optie afwegen om je zorgnood te beantwoorden. Ze doen oprecht hun best om elke cliënt te geven wat ze nodig hebben - en da’s heel fijn om bij terecht te komen!”

Zelf aan de slag als huishoudhulp?

Ontdek de vacatures!