Klaar voor een nieuwe uitdaging als mantelzorger?

Ben jij die ene persoon in je familie en/of vriendengroep die altijd voor iedereen zorgt? Ben jij pas tevreden wanneer iedereen in je omgeving zich goed en op zijn/haar gemak voelt? Dan is het misschien wel een idee om van deze mooie eigenschappen je job te maken! Want, wanneer je ervoor kiest om mantelzorger te worden bij Gezinszorg Villers, kies je voor een carrière die in het teken staat van ‘zorgen voor’. Meer weten? Lees dan zeker verder!

Mantelzorger zijn? Da’s werken met én voor mensen!

Officieel is de betekenis van een mantelzorger: ‘iemand die langdurig hulp biedt aan een zorgbehoevende’. Dit kan dan gaan over iemand die chronisch ziek is of een beperking heeft, maar omvat eveneens ouderenzorg, gezinshulp en/of kraamzorg. Hoe dan ook, staat ‘zorgen voor’ centraal in de dagdagelijkse werking van een mantelzorger.

Op zoek naar een vacature als mantelzorger bij Gezinszorg Villers, maar vind je niets terug? Klopt! Wij vervangen de term mantelzorger namelijk door ‘verzorgende’/’zorgkundige’. Dit komt omdat ‘mantelzorger’ nog steeds geen vast statuut heeft, waardoor er geen vastgestelde rechten vasthangen aan deze job. Bovendien wordt er nog vaak gezegd dat een mantelzorger zijn/haar hulp onbetaald verleent. Wat natuurlijk geen optie is bij ons! Daarom kiezen wij voor de term ‘verzorgende’/’zorgkundige’. Maar maak je geen zorgen… als jij jezelf liever een ‘mantelzorger’ noemt, dan mag dat uiteraard ook!

Overtuigd? Schrijf je dan in voor onze opleiding!

Onze opleiding bereidt je immers helemaal voor op een carrière als verzorgende of zorgkundige (of mantelzorger!) in de thuiszorg of in een woonzorgcentrum. De opleiding is volledig gratis en duurt één jaar. In de eerste helft van het jaar leer je de noodzakelijke begrippen, oefen je verschillende technieken en leer je alles over de verzorging van hulpbehoevenden. Tijdens de tweede helft van het jaar, is het tijd voor het échte werk: verschillende stages waarbij je al je fris opgedane kennis omzet in praktijkervaring. Meer weten over de praktische zaken? Ontdek hier alles wat je moet weten over onze opleiding als verzorgende/zorgkundige!

Vragen over mantelzorger worden?

Aarzel dan niet om ons te contacteren: wij beantwoorden met veel plezier al je vragen én maken je alvast warm voor een carrière als mantelzorger bij Gezinszorg Villers. Tot snel!

Klaar voor een nieuwe uitdaging als verzorgende/zorgkundige?

Neem contact op

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Mia zegt...
Mantelzorger zijn? Da's werken met én voor mensen. Heerlijk!