Staat ouderdom gelijk aan eenzaamheid? Niet met Gezinszorg Villers!

Het gebeurt nog maar al te vaak dat de woorden ‘eenzaamheid’ en ‘ouderdom’ (onterecht) in eenzelfde adem uitgesproken worden. Alsof de twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wel, wij gaan hier met hart en ziel tegenin - en geloven dat we de twee moeiteloos kunnen lostrekken van elkaar. Onderzoek toont immers aan dat ouderdom over het algemeen geen ‘reden’ is voor eenzaamheid. Wat soms wél voor vereenzaming zorgt? Dat ligt eerder bij afnemende mobiliteit als gevolg van gezondheidsproblemen. Het (gevoel van) verlies van zelfstandigheid is immers voor veel mensen (jong én oud, trouwens) een trigger om zich af te zonderen - en zo in een vicieuze cirkel te belanden. En om dit te vermijden, kan je terecht bij de ouderenzorg van Gezinszorg Villers. Wij vertellen je er graag wat meer over.

Een helpende hand om vereenzaming tegen te gaan

Wanneer je kiest voor de ouderenzorg van Gezinszorg Villers, kies je voor zorg aan huis die je kan vertrouwen. Elk van onze verzorgenden is professioneel opgeleid, en hebben slechts één prioriteit: zorgen voor een zo groot mogelijk behoud aan comfort en zelfstandigheid. Want, hoe zelfstandiger de zorgvragende, hoe meer zelfvertrouwen hij/zij zal hebben… en hoe minder risico op vereenzaming. Laat die vervelende huishoudelijke en verzorgende taken dus maar aan ons over: wij nemen ze met veel plezier op ons!

Ouderenzorg: wat kan je verwachten?

Je kan op ons rekenen voor het gros van je verzorgende taken. Denk maar aan hulp bij wassen, aankleden, eten en drinken, bijvoorbeeld. Zijn het eerder de huishoudelijke taken die steeds moeilijker worden? Geen probleem: 50% van onze beschikbare tijd steken we met veel plezier in jouw huishouden. We doen de boodschappen, we koken, we poetsen, we doen je was én strijk. Je wordt heerlijk in de watten gelegd, zodat jij je slechts op één ding moet focussen: die gezondheid. Daarnaast kan je ook voor heel wat ondersteunende taken bij ons aankloppen. Zo begeleiden we je niet alleen naar doktersconsultaties, maar zorgen we ook voor gezellige begeleiding bij ontspanningsactiviteiten.

Bovendien kan je ook bij ons terecht voor acute thuiszorg én nachtzorg tussen 22u en 7u. Op deze manier verzekeren we ouderenzorg aan huis, exact op tijdstippen waarop jij dat het meeste nodig hebt. Flexibiliteit en professionaliteit: dat zijn deze waarden waar onze zorgverleners op steunen!

Geïnteresseerd in de professionele ouderenzorg van Gezinszorg Villers?

Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: wij antwoorden graag op al jouw vragen én bedenken de oplossing die het beste in jouw schema (en in dat van je familie) past. Op deze manier zorgen wij voor wat extra comfort in dat dagelijkse leven. Tot snel!

Meer weten over ouderenzorg?

Neem contact op

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Mia zegt...
Door de fantastische ouderenzorg van Gezinszorg Villers worden de meest lastige taken in huis overgenomen. Bovendien heb ik altijd aangenaam gezelschap!