Wanneer heb ik recht op gezinshulp?

Iedereen die op zijn of haar manier zorg nodig heeft kan een aanvraag doen voor onze gezinshulp, ongeacht leeftijd, werkstatus of gezinssituatie. Zowel senioren als jonge gezinnen die ondersteuning nodig hebben kunnen bij ons terecht. Wij geloven dan ook in het principe 'wanneer je hulp vraagt, dan heb je hulp nodig'. Bij Gezinszorg Villers mag je rekenen op warme, persoonlijke zorg op maat.

Wat kan Gezinszorg Villers voor jou en je gezin doen?

Onze verzorgenden komen je thuis helpen met wat je maar nodig hebt op vlak van verzorging, huishouden en ondersteuning. Een verzorger kan jou helpen met een aantal taken die je zelf moeilijk of niet meer kan doen, zoals:

  • Verzorging van kinderen
  • Persoonlijke verzorging
  • Wekelijkse boodschappen
  • Koken
  • Begeleiding naar dokterconsultaties
  • ...

Twijfel je over iets waarbij je hulp kan gebruiken? Aarzel niet om ons te contacteren, we beantwoorden graag jouw vraag.

Heb je alleen hulp nodig bij het poetsen? Dan valt dit niet onder gezinszorg. Wist je dat we hiervoor werken met dienstencheques? Profiteer zeker van deze voordelen!

Zorgbehoevende via Villers zegt...
"Dankzij Monique valt de zorg voor Werner, mijn autistische zoon, niet meer alleen op de schouders van mijn man en mezelf. Een grote hulp. De kosten werden door de maatschappelijk werker berekend op basis van ons netto maandelijks inkomen en het aantal personen ten laste."

Heb ik een officiƫle aanvraag nodig?

Je hebt voor de aanvraag van gezinshulp geen doktersattest nodig, en ook geen akkoord van van het ziekenfonds. Als jij nood hebt aan hulp, is dat genoeg om een aanvraag te doen.

Voor welke leeftijd is gezinshulp?

Gezinszorg Villers is in alle leeftijdscategorieƫn thuis: zowel jonge gezinnen als senioren kunnen bij ons aankloppen.

Kan ik ook tijdelijk gezinshulp krijgen?

We zorgen voor jou voor gezinshulp op maat. Of je nu op regelmatige basis hulp nodig hebt of tijdelijk. Kan je bijvoorbeeld wat ondersteuning gebruiken na de komst van een nieuwe baby in jullie gezin? Of zoek je hulp na een zware operatie? Daar past Gezinszorg Villers in het rijtje! Maar evengoed plannen we vaste uren in waarop we bij jou langskomen. Dit kan op volgende momenten en uren:

  • Hulp overdag van 8 tot 20u
  • Nachtzorg van 22u tot 7u
  • Ook in het weekend en op feestdagen

Hoe kan ik gezinshulp aanvragen?

Je kan via dit formulier gemakkelijk gezinszorg aanvragen.

Nadat je de gezinszorg hebt aangevraagd, contacteren we je om een intakegesprek in te plannen. We komen bij je langs en bekijken hoe we kunnen zorgen voor zorg op maat van jou en je gezin.