Kraamhulp: hoe werkt dat?

Of je nu je eerste, tweede of derde kindje verwacht... Die eerste weken na je bevalling zijn altijd wat hectisch. Dat nieuwe leventje in huis vraagt tenslotte om heel wat aanpassingen in je dagelijkse leven. Wil je die eerste weken in het leven van je spruit volledig ontspannen en zorgeloos tegemoet gaan? Dan is het misschien een goed idee om kraamhulp in te schakelen. Maareuh… wat doet kraamhulp precies - en wat mag je precies verwachten van deze warme verzorgenden in huis? Wij vertellen het je graag!

Mijn kraamhulp? Slechts één doel!

Jouw kraamverzorgende heeft slechts één doel wanneer hij/zij jouw woning binnenwandelt: ervoor zorgen dat jij, je partner, je nieuwe baby en eventuele oudere kindjes volledig ontspannen zijn. Wij vinden het belangrijk dat jullie je volledig kunnen focussen op die nieuwste aanwinst in huis.

Daarom kan je op ons rekenen wanneer jij dat het meeste nodig acht: of dat nu al in aanloop van de bevalling is - of in de maanden erna. Of allebei, natuurlijk! Hoe dan ook, kan je bij Gezinszorg Villers altijd zeker zijn van discrete, warme en kwalitatieve begeleiding van (opnieuw) kersverse ouders.

En wat doet mijn kraamhulp zoal?

Wel, de begeleiding die wij aanbieden is behoorlijk uitgebreid (al zeggen we het zelf). Het enige wat we niet doen? Dat is medische ondersteuning: hiervoor klop je best bij je vroedvrouw aan. Voor de rest durven we claimen dat je je met onze hulp zal voelen als de koning(in) te rijk: je zal niets te kort komen! Wat onze superhelden op de afdeling kraamzorg dan zoal voor hun rekening nemen? Wij sommen de belangrijkste zaken graag even op.

  • Voor alles wat verzorging en voeding van jullie baby betreft, kan je bij ons terecht. Denk aan het klaarmaken van flesvoeding, ondersteuning bij borstvoeding of het voeden zelf, wassen, aankleden, luiers verschonen, …

  • Daarnaast staan we natuurlijk ook klaar voor mama. Wij bieden een luisterend oor, geven raad, tips en ervaringen waar nodig, helpen indien nodig bij het wassen, bieden rust, enzovoort.

  • Heb je nog andere kindjes? Dan springen we ook hier graag bij: we voorzien opvang, brengen hen indien nodig naar school en betrekken hen bij het reilen en zeilen wat hun nieuwe broertje/zusje betreft.

  • Daarnaast nemen we uiteraard ook heel wat huishoudelijke taken uit handen. Denk aan boodschappen doen, koken, licht huishoudelijk werk (max. 50% van het totaal aantal uren), wassen, strijken, enzovoort.

Natuurlijk is onze zorg niet beperkt tot deze opsomming. Aarzel niet om ons aan te spreken wanneer je nood hebt aan iets anders! Onze taak is eenvoudig: een aangename, warme en huiselijke sfeer in huis brengen. Of dit nu overdag, ‘s avonds, in het weekend of op feestdagen is. Beloofd.

Klaar om kraamhulp te regelen?

Fantastisch. Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen: wij staan alvast te trappelen om jou te ontmoeten én om een belangrijke rol op te nemen in de eerste maanden van dat nieuwe prille leventje in huis. Tot snel!

Klaar om kraamhulp in te schakelen?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Sara zegt...
De warme verzorgenden van Gezinszorg Villers zorgden ervoor dat de periode na mijn bevalling een écht sprookje was. Bedankt!