Wil jij werken als gezinshulp?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op professioneel gebied - en denk je na over een carriereswitch richting de zorgsector? Spannend! Wij zijn hier alvast content mee - ons Gezinszorg Villers team kan altijd wel wat extra helpende handen gebruiken.

“Jamaar, ik heb er het diploma niet voor…”


Geen enkel probleem. Omdat wij vinden dat iedereen een nieuwe start verdient, bieden wij toegankelijke opleidingen als polyvalent verzorgende en zorgkundige aan. Het enige wat jij hoeft te doen? Even deze blog lezen om alle praktische zaken te ontdekken - en je vervolgens inschrijven via opleiding@villersvzw.be.

Wie zoeken we?

Wel, eenvoudig gesteld? Mensen die mensen graag zien. Mensen die graag zorgen voor anderen. Mensen die van hun empathisch en zorgend karakter graag hun carrière willen maken. En, idealiter, mensen die voldoen aan volgende voorwaarden (maak je geen zorgen, ‘t is niet moeilijk).

 1. Eerst en vooral kwalificeer je enkel voor onze opleiding als je minstens 18 jaar bent (of wordt in de loop van het opleidingsjaar). Maar maak je geen zorgen: je hebt geen ander diploma nodig. Alles wat jij moet weten, zullen wij je wel leren!

 2. Waar we wél graag bewijs van hebben, is van jouw basiskennis Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling (niveau 2.4). Zo weten we zeker dat jij gezellige babbeltjes kan voeren met je cliënten!

 3. Als laatste is het belangrijk dat je geslaagd bent voor de selectieproef van de VDAB, dat je aanwezig bent geweest op één van onze infomomenten én dat je voltijds werkzoekend bent wanneer de opleiding van start gaat.

Tot hiertoe alleen maar ‘check, check, check’ kunnen zeggen? Alright! Dan vertellen we je graag wat jij zoal zal leren tijdens onze opleiding verzorgende en zorgkundige…

    Verzorgende met oudere Fientje

    Wat ga jij allemaal leren?

    Oh, zoveel! Tijdens onze eenjarige opleiding zorgen wij ervoor dat jij alle nodige kennis vergaart - op alle gebied. Zo kan jij meteen aan de slag als kersvers verzorgende!

    De eerste helft van je opleiding: de theorie

    In de eerste maanden gaan we aan de slag met alle grondbeginselen die je onder de knie moet hebben. Je leert alle nodige begrippen en je krijgt de kans om techniek te oefenen - allemaal onder professionele begeleiding, natuurlijk.

    We behandelen alle domeinen waar jij vaardig in moet zijn: verzorging, woon- en leefklimaat, psychologie, communicatie, plichtenleer, welzijnszorg en recht. Zeggen deze gebieden jou nog niet bijster veel? Geen enkel probleem: je zal ze snel genoeg onder de knie krijgen. Beloofd!

    De tweede helft: aan de slag!

    Zo! Ondertussen zijn we een half academiejaar verder - en zit jouw hoofd propvol verse kennis over de zorgsector. Goed gedaan! Nu is het eindelijk tijd om met deze nieuwe informatie aan de slag te gaan. Spannend!

    We delen jouw praktijkervaring op in drie verschillende stages: zo kan jij zelf ondervinden waar je het beste in bent en wat je het leukste vindt. Je doet 325u stage in de thuiszorg, 275u stage in een instelling en nog 50u stage in een instelling onder de module zorgkundige.

    Wat kost een opleiding als gezinshulp?

    Onze opleiding wordt gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de VDAB en het Europees Sociaal Fonds. Wat dit voor jou betekent? Alleen maar goed nieuws! Dit zorgt er tenslotte mee voor dat de volledige opleiding gratis is.

    Bovendien betaalt VDAB bepaalde premies uit, zoals een stimulanspremie of een premie voor kinderopvang. Vergeet hier zeker niet je VDAB consulent over aan te spreken: hij of zij bekijkt graag waarvoor jij in aanmerking komt - en of jij je werkloosheidsvergoeding behoudt.

    Meer weten? Contacteer ons!

    Ben jij helemaal overtuigd om deel te nemen aan onze opleiding en/of heb jij er toch nog wat meer vragen over? Begrijpen we: het is dan ook een langetermijninvestering. Maar maak je geen zorgen: wij staan, zoals altijd, open voor alle vragen. Zo weet jij helemaal waaraan je je kan verwachten. Horen we je snel? Wij hopen alvast van wel!

    Marie zegt...
    Op een bepaald moment in mijn carrière was ik gewoon mijn weg kwijt. Ik besloot alles om te gooien - en deel te nemen aan de opleiding zorgkundige. En nu, zeven jaar later, doe ik mijn job nog (minstens) altijd even graag!

    Meer weten over onze opleiding tot gezinshulp?

    Neem contact op!

    Hoe kunnen wij jou helpen?

    Bekijk onze thuiszorgdiensten.

    Gezinszorg Villers, da's...

    • ouderenzorg
    • kraamzorg
    • gezinshulp
    • huishoudhulp
    Sandy zegt...
    Op een jaar tijd leer je alles wat je moet weten om professioneel verzorgende te worden. De perfecte balans tussen theorie en praktijk!