Een blik op ons verleden...

Een gevestigde waarde, al sinds de jaren '50

Gedurende deze jaren is er heel wat gebeurd! Vandaag nemen we de tijd om een reis doorheen onze geschiedenis te maken en jou mee te nemen in het verhaal waar we zo trots op zijn. Want enkel door ons harde werk en onze jarenlange ervaring, kunnen we jou de betrouwbare zorg en warmte geven waar we zo fier op zijn…

Nostalgie hoera

Van 'Witkapjes' tot verzorgenden bij Gezinszorg Villers

Gezinszorg Villers zoals we het nu kennen, werd geboren in 1949 - en heette toen nog vzw ‘Sociale Gezinszorg’. Toen bracht het team hulpverlening in de volkswijken van Schoten. Aanvankelijk werd er enkel hulp geboden aan jonge en/of grote gezinnen - maar in de jaren ‘60 werd dit uitgebreid naar ouderenzorg. Ons team was toen duidelijk te herkennen aan hun witte schort en wit kapje, wat hen de bijnaam ‘Witkapjes’ opleverde.

Nostalgie witjes

Stelselmatig bleef het team en de zorg uitbreiden...

Naast Schoten ontstonden heel wat andere wijkhuizen met allen hetzelfde doel: dicht bij de mensen staan én flexibel inspelen op de lokale noden. In 1958 verhuisde de vzw naar… het kasteel van Villers in Schoten.

Fun-fact: dit kasteel was ooit eigendom van de broeders Cisterciënzers van Villers-la Ville bij Nijvel, ergo de naam! In 1986 versmelt vzw ‘Sociale Gezinszorg’ Schoten uiteindelijk met de Antwerpse zetel, met de nieuwe naam ‘Gezinszorg Villers vzw’ als gevolg.

Grotere teams, meer diensten - maar hetzelfde hart voor mensen

Sinds 1950 is er ontzettend veel veranderd binnen Gezinszorg Villers. Waar we eerst begonnen met standaard hulpverlening, kan je nu ook bij ons terecht voor andere diensten. Denk aan kraamzorg, acute thuiszorg en zelfs professionele huishoudhulp (al dan niet via onze dienstencheques Diensten Villers).

Veel verandering en vernieuwing, dus, maar altijd met hetzelfde einddoel in gedachten...

Dicht bij onze cliënten staan én flexibel inspelen op (alle) lokale noden wat zorg betreft. We blijven op zoek gaan naar manieren om van Gezinszorg Villers een veilige en geruststellende haven te maken - voor iedereen die het nodig heeft. Dat deden we de afgelopen jaren - en blijven we (op zijn minst) ook voor de komende tientallen jaren doen!

Neem gerust contact met ons op: wij vertellen je graag meer over de afgelopen decennia - en onze spannende toekomstplannen. Tot snel?

Meer weten? Contacteer ons!

Ik neem contact op