Waarom een job als verzorgende overwegen? Annemie vertelt!

Dat je als (aspirant-) verzorgende een bepaalde feeling moet hebben, dat weet je ondertussen al wel. Heb jij een groot hart voor de sector - en word je gelukkig van mensen gelukkig maken? Dan is het een goed idee om een job als verzorgende te overwegen. En om je wat inspiratie te geven, vroegen wij aan Annemie wat haar motiveerde om een job als verzorgende bij Gezinszorg Villers op te nemen.

“Je tijd mogen nemen voor de mensen. Da’s wat telt.”

“Het klinkt vanzelfsprekend, maar bij Gezinszorg Villers wordt hier wel echt des te meer op gefocust”, aldus Annemie. De warme verzorgende vergelijkt haar job als verzorgende met haar stage in een rusthuis. Beide jobs hebben natuurlijk hun charme, maar als verzorgende krijg je beduidend meer ruimte om je tijd te nemen voor de mensen.

“En dat is gewoon heel belangrijk”, vertelt Annemie. “Uiteindelijk ben je nog altijd een indringer die onze cliënten in hun privé moeten verwelkomen. En dat is voor weinigen heel evident.”

Bij Gezinszorg Villers vinden we het dan ook uitermate belangrijk om onze tijd te nemen - en te blijven investeren in warm en persoonlijk contact met ieder van onze cliënten. Want enkel wanneer je cliënt je voor de volledige 100% vertrouwt, kan je je job uitvoeren zoals het hoort.

“Blijf daarom vragen naar bevestiging. Zo hou je ‘jouw’ mensen gelukkig.”

“Want je kan wel denken dat je kwaliteit levert, maar je weet het dikwijls nooit zeker als je het niet vraagt.” Vaak ‘durft’ de cliënt tenslotte niet aangeven dat hij/zij zich ergens niet bij op zijn/haar gemak voelt. Veel bevestiging vragen, is dus de boodschap.

En dan komen we natuurlijk weer bij die feeling die zo belangrijk is: je moet niet enkel empathisch zijn, maar je moet ook bijzonder flexibel zijn. Met andere woorden: “...je moet jezelf in bochten willen wringen voor de klant én dit nog eens leuk vinden, ook.”

Voor Annemie is het eenvoudig. “Mijn doel? De woorden ‘oef, ge zijt terug, ik heb u gemist’, horen wanneer ik terugkom van vakantie. Daar doe ‘k het voor.” (glimlacht)

Ouderenzorg herinneringen ophalen

“De plezante opleiding bij Villers was slechts het begin van al het plezier.”

“Ik ben eigenlijk begonnen met een brevet als ambulancier”, vertrouwt Annemie ons toe. “Maar eigenlijk wist ik al snel dat ik liever verzorgende wou worden, omdat ik dus al een stage in een rusthuis achter de rug had.”

Zo gezegd, zo gedaan: Annemie contacteerde Gezinszorg Villers in 1995 - en ging meteen aan de slag met haar opleiding. “Dat was echt super plezant. Ik zat in een heel toffe groep én leerde ook nog eens veel bij. Da was écht tof”, mijmert Annemie verder met een glimlach op haar gezicht. Annemie startte met haar opleiding in januari 1995 - en ging in november in hetzelfde jaar al aan de slag.

“Enneuh… daar zit ik nu nog altijd. Gelukkig maar!” (lacht)

Helemaal mee eens! Merci, Annemie!

Verzorgende met oudere Fientje

Meer weten over verzorgende worden?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk al onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Annemie zegt...

“Mijn doel? De woorden ‘oef, ge zijt terug, ik heb u gemist’, horen wanneer ik terugkom van vakantie. Daar doe ‘k het voor.”