Huishoudelijke hulp voor ouderen aanvragen: een goed idee?

Jazeker! Nu, ja. Als je het aan ons vraagt, natuurlijk. Als we even mogen opscheppen: wij horen van onze klanten alleen maar uitingen van opluchting en rust, nadat we voor het eerst zijn langs geweest. Hoe dat komt?

Wel, vaak zijn ouderen nog genoeg bij de pinken om thuis te blijven wonen, maar kunnen ze wat hulp in het huishouden gebruiken. En meestal komt deze vraag terecht bij vrienden of familie. Allemaal geen probleem, natuurlijk, maar het kan voor de mantelzorgers best wat extra druk, stress en zorgen meebrengen - zeker omdat zij dikwijls ook nog hun eigen huishouden en familie hebben om rekening mee te houden.

Wanneer je dan de hulp van onze ouderenzorg inschakelt, zorgen zij er met veel liefde voor dat beide partijen geholpen worden: de ouderen genieten van gezelschap én huishoudelijke hulp, vrienden en familie kunnen gerust ademhalen… er wordt goed gezorgd voor hun (groot)ouders. Wij vertellen je graag wat meer over hoe dat precies in zijn werk kan gaan bij Gezinszorg Villers.

Wij helpen ouderen met de verzorgende taken

Als eerste, nemen wij graag de nodige verzorgende taken op. De cliënt in kwestie mag ons zelf aangeven waar hij/zij graag hulp bij kan gebruiken om het leven terug wat vlotter te doen verlopen. Denk bijvoorbeeld aan zaken zoals hulp bij wassen, aankleden, eten en drinken, maar ook op gebied van persoonlijke verzorging springen wij graag bij waar nodig.

Wij staan ouderen bij met huishoudelijke hulp

We merken op dat het voornamelijk de ‘dagdagelijkse’ huishoudelijke klusjes zijn die reden zijn tot frustratie. Begrijpen we: dit zijn de taken die we op jonge leeftijd zonder nadenken snel afronden, terwijl deze op oudere leeftijd vaak (te) veel moeite en energie kunnen vragen. De oplossing? Eenvoudig: huishoudelijke hulp in huis halen, zodat jij je hier geen zorgen meer over moet maken. Wij doen met plezier je was, je strijk, je boodschappen en je klein verstelwerk. Daarnaast koken we lekkere en voedzame maaltijden, aangepast op het dieet van de cliënt. Als laatste mag je onze verzorgenden ook vragen om wat poetswerk op te nemen, zolang dit niet meer dan 50% van de totale tijd in beslag neemt.

Verzorgende Jelka strijkt

Daarnaast kan je ook aankloppen voor verdere ondersteunende taken

Er zijn natuurlijk ook heel wat andere zaken waarbij iemand op leeftijd wat hulp kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verplaatsing van thuis naar de dokter, begeleiding naar leuke activiteiten ter ontspanning (belangrijk!) en misschien zelfs de zorg voor een partner die ook hulp kan gebruiken? Geen enkel probleem. Ook dit soort zaken nemen wij met veel liefde, geduld en warmte op. Want hulp? Dat verdient iedereen.

Lees alvast enkele getuigenissen…

Omdat we begrijpen dat dit geen eenvoudige keuze is, stuurden we onze verzorgenden erop uit. Enerzijds om hun werk te doen, natuurlijk, anderzijds om eens te polsen bij enkele van onze liefste en warmste cliënten. Want wat vinden zij nu zélf van onze huishoudelijke hulp voor ouderen? Zo deden onder andere Antoine (die zichzelf de ‘trouwste fan van onze ouderenzorg’ noemt) en Fientje (een 93-jarige kampioen die 2 à 3 dagen in de week van onze zorg geniet) met veel liefde hun verhaal…

Benieuwd? Wil je graag meer informatie over onze huishoudelijke hulp voor ouderen?


Goed idee. Neem anders even contact op? Dan vertellen wij je graag wat meer over onze diensten - en over hoe zo’n warme samenwerking er zou kunnen uitzien. Wij kijken er alvast naar uit om jullie te ontmoeten.

Birgit zegt...
Sinds mijn mama mag genieten van jullie ouderenzorg, maakt ze zich veel minder zorgen over de dagdagelijkse gang van zaken. Heerlijk om haar terug zo ontspannen te zien!

Meer weten over onze ouderenzorg?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Georgette zegt...
Via de ouderenzorg van Gezinszorg Villers voel ik me terug op mijn gemak in mijn eigen huis.