Waarom is kraamzorg belangrijk?

Wanneer je zwanger bent, zijn er 1001 zaken om rekening mee te houden. Eerst en vooral dat kleine mensje maken, natuurlijk… maar dat is niet alles. Denk aan: geboortekaartjes, bezoekjes aan de gynaecoloog, regelingen met het ziekenhuis, het inrichten van de babykamer, enzovoort. En, ja, dan is er nog het aanvragen van die kraamzorg, natuurlijk! Waarom die kraamzorg zo belangrijk is? Dat lichten we met veel liefde even toe.

Ze zorgt voor jou

Jouw kraamverzorgende is een specialist in haar job. Daarom weet ze als geen ander wat jij (niet) nodig hebt om te bekomen van die zware bevalling. Een goede kraamverzorgende zal er altijd zijn voor jou: hetzij met een luisterend oor, hetzij met een verse fruitsla voor die kersverse mama die nood heeft aan verse vitamientjes!

Ze zorgt voor je kleine spruit

Vanzelfsprekend, natuurlijk, maar toch. Jouw kraamverzorgende zal je in die eerste weken na de bevalling (tot acht weken erna!) bijstaan in de verzorging van jouw kleine engel. De baby aankleden en wassen, luiers vervangen, ondersteuning bij (borst)voeding, de kleine spruit entertainen zodat mama even een dutje kan doen… Jouw baby is in veilige handen bij deze heldin!

Ze zorgt voor je gezin

Naast de zorg voor mama en kersverse spruit, is er dikwijls ook nog een gezin om rekening mee te houden. Maak je geen zorgen; ook hiervoor kan je bij je kraamverzorgende terecht. Zo speelt ze met veel liefde spelletjes met je andere kindjes, brengt ze ze goedgeluimd naar school en doet ze zelfs huiswerkbegeleiding. Enneuh… ook jouw lieve kat of trouwe hond worden niet vergeten: ook zij zullen liefdevol verzorgd worden door jouw kraamverzorgende.

Ze zorgt voor je huishouden

Wanneer je net thuiskomt met je baby, kan het wel eens voorvallen dat je in de knoei geraakt met je huishouden. Bergen afwas, hopen strijk, een vergeten stofzuiger in een hoekje, niet-opgemaakte bedden of een bijna-lege ijskast? Het zou zomaar eens kunnen, in de chaos die volgt op nieuw leven in huis. Gelukkig moet jij je hierover geen zorgen maken: jouw kraamverzorgende neemt met een glimlach deze ondersteunende en huishoudelijke taken op. Zo hoef jij niet te staan zwoegen achter het fornuis, maar kan je heerlijk blijven knuffelen met dat zachte brokje baby!

Ze is een wandelend woordenboek

Zo is het maar net! In die eerste weken zal je vast met heel wat vragen en/of zorgen zitten. Gelukkig is daar jouw kraamverzorgende om op dit alles een geruststellend antwoord te bieden. Ze zal zorgen voor de nodige voorlichting en informatie over de verzorging, zodat jij binnen enkele weken een Ă©chte baby-kampioen wordt!

Nog vragen over kraamzorg - en waarom dit zo belangrijk is?

Begrijpen we. Daarom nodigen we jou vrijblijvend uit voor een kennismakend gesprek. Zo kan jij ons al je vragen stellen - en geven wij je alle informatie mee over het in huis nemen van een kraamverzorgende van Gezinszorg Villers. Tot snel?

Nood aan kraamzorg?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Sonja zegt...

Door de warme kraamzorg van Gezinszorg Villers kon ik in alle rust genieten van mijn baby. Heerlijk genieten!