Waarom kiezen voor ouderenzorg? Wij lichten toe.

Wanneer je een dagje ouder wordt, kan het wel eens voorvallen dat je bepaalde huishoudelijke en/of verzorgende taken niet meer kan opnemen. In die situaties is een helpende hand meer dan welkom. Maar waarom zou je kiezen voor ouderenzorg? Wel, in de meeste gevallen wordt onze hulp ingezet om je te ondersteunen en je zelfstandigheid te behouden. Wij vertellen je waarom je best kiest voor ouderenzorg.

Zelfredzaamheid stimuleren: de kern van Gezinszorg Villers’ ouderenzorg

Bij het bereiken van een bepaalde ouderdom, gebeurt het regelmatig dat ouderen bepaalde huishoudelijke of verzorgende taken niet meer kunnen opnemen. Dit kan bijvoorbeeld komen door algemene ouderdomsklachten, maar ook ziekte of revalidatie kunnen oorzaak zijn.

Die klachten, da’s één ding. Maar de grootste frustratie die we opmerken bij onze cliënten? Die ligt bij het (gevoel van) verlies van zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Het is tenslotte niet eenvoudig om toe te moeten geven dat je hulp nodig hebt.

Het is dan ook voornamelijk hier dat de verzorgenden van Gezinszorg Villers opduiken: wij helpen waar mogelijk om zelfstandigheid en zelfredzaamheid bij ouderen te behouden. Dit doen we op een warme en betrouwbare manier: enkel wanneer de cliënt ons vertrouwt, kunnen we samen mooie resultaten boeken.

Kiezen voor ouderenzorg: dit krijg je ervoor in de plaats

Wij nemen jouw zorg op waar nodig. Het is niet onze bedoeling om alles blindelings uit handen te nemen, maar om in te springen waar het zelf niet meer lukt. Zo nemen we heel wat zorgen weg, zonder je het gevoel te geven dat je niets meer zelf kan of mag doen.

Wanneer je kiest voor ouderenzorg, mag je rekenen op hulp bij…

  • … verzorgende taken. Denk aan persoonlijke verzorging allerlei, hulp bij wassen en aankleden, hulp bij eten en drinken en ondersteuning bij verplaatsing in en uit bed of rolstoel.
  • … huishoudelijke taken. Denk aan wassen, strijk, boodschappen doen, koken, klein verstelwerk en poetsen (maximaal 50% van de beschikbare tijd en altijd gecombineerd met andere taken).
  • … ondersteunende taken. Denk aan begeleiding naar doktersconsultaties of bij ontspanningsactiviteiten, maar ook zorg voor een zorgbehoevende partner.

Heb jij nog vragen over (waarom kiezen voor) ouderenzorg?

Dat begrijpen we. Onze deur staat dan ook altijd open om op al jouw vragen een antwoord te bieden. Aarzel daarom niet om ons te contacteren. Tot snel, om ouderenzorg aan te vragen?

Nood aan ouderenzorg?

Neem contact op!

Hoe kunnen wij jou helpen?

Bekijk nog meer van onze thuiszorgdiensten.

Gezinszorg Villers, da's...

  • ouderenzorg
  • kraamzorg
  • gezinshulp
  • huishoudhulp
Germaine zegt...
Door de ouderenzorg van Gezinszorg Villers voel ik me weer helemaal op mijn gemak in mijn eigen huis. Merci. Echt waar!